Miklusėnų g. 38A, LT-62332 Alytus 

Tel.: +370 315 72 920;
        +370 315 72 921;
        +370 315 64 167;

El. p. ld@vyturelis.alytus.lm.lt


Keksiukas tai mažas keksas. O keksas – tai kepinys. Saldumynas, kuris kepamas iš miltų, cukraus, sviesto, pieno, kiaušinių, kepimo miltelių, druskos. Daug ir dažnai, ko gero, valgyti negalima, tiesiog nesveika, nes jis būna labai skanus ir didelė pagunda daug daug prisivalgyti. Tai ką daryti, jei tau patinka kepti keksiukus?

DALINTIS. NES DALINTIS YRA DŽIAUGSMAS. LAIMĖ. NES DALIJIMASIS YRA GERAS DARBAS, KURIS PUOŠIA TAVO ŠIRDELĘ.

Lapkričio mėnesį lopšelio-darželio „Vyturėlis“ visų grupių vaikučiai su savo auklėtojomis dalyvavo iniciatyvoje „Džiaugsmo keksiukas“.

„Kadangi metas toks, kad vaišinti vieni kitų negalime, tai „kepėme“ įvairius keksiukus. Iš kankorėžių, molio, modelino ar popieriaus. Kažkas atliko užduotėles, ruošė tikrą tešlą ir kepė tikrus keksiukus, kažkas susipažino su vaistažolėmis ir su keksiukais skanavo kvapnią žolelių arbatą… Svarbiausia, kad visi dirbome, kalbėjome, kas kam suteikia džiaugsmo,  kodėl gera dalintis. Dalį keksiukų padovanojom „auklytėms”. Labai nudžiuginom. Ir supratom, kad stebuklai vyksta kasdien. Ypač tada, kai moki pagalvot apie kitą, pasirūpini pradžiugint, pasidalini. Kai kurie vaikučiai susigalvojo norus ir tiki, kad jų laukia dar vienas – pats didžiausias stebuklas. Įdomu, koks?”, – pavykusia iniciatyva džiaugiasi jos

Iniciatorė ir džiaugsmo keksiukų svarbiausia „kepėja” – vyresnioji ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Vilma Kareskevičienė.  AČIŪ.

 Direktorė Zita Reipienė